Egyéb információk, Gyakori kérdések (GYIK)

Tájékozódási lehetőségek:

honlap: http://www.smig.hu/  (Felvételizőknek)

 Iskolafilm (iskolafilm és iskolacsalogató rövid filmek diákoktól diákoknak.)

facebook-oldal: https://www.facebook.com/madachgimi

pályaválasztási facebook-oldalunk : https://www.facebook.com/Mad%C3%A1ch-P%C3%A1lyav%C3%A1laszt%C3%A1si-Oldal-105531581495150

instagram: https://www.instagram.com/salgotarjani_madach/

 

GYAKORI KÉRDÉSEK (GYIK)

Hány osztály indul, ha négyféle irányultságra lehet jelentkezni?

Három osztályt indítunk.

Lehet-e többféle helyre felvételt nyerni?

Egy tanuló csak egyféle irányultságra nyerhet felvételt. Arra helyre kerül be, amelyre elsődlegesen megfelel a pontszámai alapján.

A pontszámításnál az informatika tantárgy természettudományi tantárgynak számít-e?

Nem. A pontszámításnál figyelembe vehető természettudományi tantárgyak: fizika, kémia, biológia, földrajz (esetleg a két éven át tanult természettudományi tantárgy). A felvételi lapra érdemes minden tantárgy jegyét beírni, hiszen a diák számára legkedvezőbbet vesszük figyelembe. De csak egy tantárgyat, ami azt jelenti, olyan nem lehet, hogy a hetedikes és nyolcadikos eredménynél két különböző természettudományi tárgyat veszünk figyelembe, mert egyik évben egyikből ért el jobb eredményt, másik évben másikból.

Lesz-e alkalmassági a járványügyi helyzettől függetlenül?

A járványügyi helyzet előírásai döntik el, erről a felvételizőket időben értesítjük.

Miért előnyös gimnáziumot választani?

Úgy gondoljuk, hogy a  14 – 15 éves diák többsége még nem tudja mi szeretne lenni. A jövőben olyan új szakmák, foglalkozások jelennek meg, amiről még lehet nem is tudunk, illetve szakmák, foglalkozások tűnhetnek el, alakulhatnak át. A gimnázium jó alapokat ad a minden irányban történő továbbtanulásra, segíti a sokszínű kínálat bemutatását és kitolja  a diákok pályaválasztását, időt engedve az érettebb döntéshez.

A gimnáziumi képzés a bármely irányban történő továbbtanulást alapozza meg, segíti a felkészülést. Diákjaink sokféle irányban tanulnak tovább.

Hány idegen nyelvet kell tanulni?

Kettőt: angol nyelvet és német nyelvet. Lehetőség van szakköri szinten orosz nyelv tanulására.