0003 KÖZNEVELÉSI TÍPUSÚ SPORTISKOLAI KÉPZÉS

Testnevelésből emelt óraszám

A képzés több, mint 45 éves múltra tekint vissza és a megyében egyedülálló lehetőség. Ez a képzés a testnevelés valamint a sport iránt érdeklődő tanulók számára felkínált lehetőség. Segítségével mód nyílik az egyéni képességek sokoldalú fejlesztésére, a továbbtanulásra való felkészülésre. Azoknak a tanulóknak ajánljuk, akik versenyszerűen sportolnak, vagy rendszeresen szeretnének sportolni, igényük az egészséges életmód. Célunk, hogy a felvételt nyert diákok képességeiknek megfelelően fejlődjenek, versenyezzenek. Jól felszerelt, felújított sportpadlóval ellátott, nagy tornaterem (ketté választható), sportudvarok és rekortán távolugró hely segítik a sikeres felkészítést.

Lehet érettségi tantárgyként választani közép-, illetve emelt szinten.

Továbbtanulási lehetőségek: Testnevelési Egyetemre vagy bármely testneveléssel kapcsolatos szak; formák közül szeretnének választani: sportmanager, masszőr. Továbbá segíti az alkalmassági vizsgára való felkészülést azoknak, akik Rendőrtiszti Szakközépiskolába, közszolgálati irányban szeretnének jelentkezni vagy katonai pályán akarnak elhelyezkedni.

A testnevelési órák száma évfolyamonként: heti 6 óra (elméleti és gyakorlati ismeretek). Úszásoktatás kilencedik évfolyamon.

A testnevelési osztályokba járó tanulóknak minimum heti 2 alkalommal részt kell venniük edzésen.

Alkalmassági megfelelés szükséges!

Alkalmassági megfelelés: 20024. március 04. 08:00 (külön értesítést nem küldünk)

Testnevelés bemutató: 2024. január 12. 13:30